nele_dhont

Wie is Nele?

Nele D’hont is de oprichtster van knutselen.be . Het is haar missie om iedereen te inspireren met haar creatieve knutselideeën. Want jij kan veel meer dan je denkt! Het is haar bedoeling, om mensen hun eigen creativiteit te laten ontdekken. Dit via haar inspirerende blog’s en video’s. Veel mensen denken,hier begin ik niet aan dit kan ik toch niet. Het is Nele haar bedoeling om iedereen te laten zien wat hij of zij zelf kan.

We stelden haar een paar vragen.

Ik ben geboren in Brugge, samen met mijn twee zussen en broer. Ik ging naar de Steinerschool in Brugge, het Venetië van het noorden zoals ze zeggen. Later ben ik nog enkele malen verhuisd, maar Brugge blijft voor mij de mooiste stad.
Fantastisch,de beste keuze die ik ooit gemaakt heb.Daar zijn mijn creatieve vaardigheden volledig ontwikkeld. We leerden er steenbeeldhouwen, koperslaan, houtbewerking, manden vlechten, schilderen, perspectief tekenen, papier scheppen, boekbinden, kalligrafie, linosnede, toneel, kostuums maken en ontwerpen, muziek en ga zo maar door. Je kan het omschrijven in één woord “creatief”. Jaja , de Steinerschool was een zeer mooie tijd.
Zelf ben al heel mijn leven bezig met dingen te maken. Ik vind het leuk om met eigen ideeën aan de slag te gaan en daarna te horen wat de mensen rondom mij ervan vinden, zalig…! Als ik naar een verjaardag of babyborrel moet maak ik altijd iets zelf in plaats van iets te kopen. Zelfs voor de geboorte van mijn zonen heb ik alle attenties zelf gemaakt. Ik volgde toen houtdraaien, en heb zelf papflesjes gedraaid in hout met daaraan de doopsuikers. Het was een enorm werk, maar een zeer grote voldoening nadien. Ik kreeg meer en meer de vraag van mensen hoe ik mijn verschillende werken maak en vandaar mijn idee om knutselen.be op te starten. Mensen stap voor stap uitleggen hoe je het maakt, op een zo eenvoudig mogelijke manier.
Oei, dat wordt moeilijk. Ik maak allerhande dingen, dit gaat van grote stukken, zoals een buitensalon tot kleine leuke attenties. Mijn inspiratie komt echt van overal, een wandeling door de stad, een etalage waar ik mooie dingen zie, die ik dan meestal wat verander of er mijn eigen ‘toets’ aan geef. Ook door andere creatieve mensen word ik graag geïnspireerd, samen komen we soms tot zeer mooie resultaten.
Ik wil het e-book!

Download het gratis e-book van Nele!

Ontdek de leukste knutselideeën van Nele D'hont
Ik wil het e-book!